Vrei sa urmezi un curs de testare (Quality Assurance)? – ce trebuie sa stii!

Vrei sa urmezi un curs de testare (Quality Assurance)? – iata ce trebuie sa stii!

Tot mai multi sunt cei care cauta sa isi faca o cariera in domeniul IT datorita faptului ca lucrurile merg din ce in ce mai bine in acest sector, iar plata este una foarte multumitoare. Aceasta profesie devine din ce in ce mai populara, numarul celor care sunt interesati sa obtina un astfel de post, dupa ce au urmat cursuri de specialitate fiind in crestere.

Atunci cand vine vorba despre salarii competitive si conditii de munca optime, oricine face un efort pentru a-si incepe cariera in IT si, mai ales, pentru profesia de tester care este cu mult mai accesibila decat cea de programator. Desi este o industrie a carui prag de intrare este intr-o crestere semnificativa, nu este necesara urmarea unor ani indelungati de studiu pentru a putea practica o astfel de meserie.

Care sunt cerintele necesare de indeplinit pentru a deveni tester?

Daca te incadrezi in categoria de persoane care deocamdata nu stie despre acest job decat ca ofera salarii consistente si poate fi efectuat de cei ce detin abilitatile necesare in acest sens, te invitam sa afli mai multe detalii in cele ce urmeaza.

Pentru inceput, este bine sa iti maresti biblioteca cu cateva dintre cartile cele mai utile care cuprind informatii despre testare si tot ce implica aceasta. Gasesti o sumedenie de astfel de volume, dar iata cateva ce iti vor fi de real folos:

Software Testing – scrisa de Ron Patton

Lessons Learned in Software Testing – a lui Cem Kaner

Testing DOT COM – Roman Savin

Motivul pentru care recomandam cartile mentionate il reprezinta faptul ca acestea te vor ajuta sa intelegi intr-o oarecare masura ce inseamna sa fii tester, ce implica aceasta profesie si pentru a te convinge daca este un job pe care ai dori sa il ai sau nu.

Obtine certificarea oferita de FastTrackiT

Pentru a putea activa in acest domeniu, trebuie sa detii certificarea QA specifica.  Societatea noastra detine traineri specializati in QA, fiind o organizatie internationala recunoscuta pentru asta. Chiar daca faci parte dintre cei care nu au nici un fel de experienta anterioara, poti sa participi la training-urile pe care le organizam. Vei vedea ca este o investitie pe care merita sa o faci, avand in vedere faptul ca aceste cursuri te vor ajuta sa te dezvolti profesional si in acelasi timp  iti vor oferi un avantaj competitiv ce ar putea compensa intr-o mare masura faptul ca nu ai nici un fel de experienta.

Integreaza-te intr-o comunitate QA

Tot mai multe sunt comunitatile de testare care au aparut si s-au dezvoltat mai ales in orasele mari. Poti accesa orice retea de socilizare (LinkedIn, Facebook, Meetup) pentru a le identifica. Astfel, vei avea posibilitatea de a participa la diverse prezentari sustinute de oameni ce detin experienta indelungata in domeniu, de la care poti invata o multitudine de lucruri practice si folositoare. Aceasta reprezinta, de asemenea, o oportunitate de networking in vederea gasirii mai usor a unul loc in care sa profesezi.

Testarile beta

Dupa ce esti deja familiarizat cu acest domeniu, te vei putea interesa si de un post ce necesita cunostinte de testari beta. Tot mai multe companii din IT au astfel de testari pentru produsele ce le apartin. Si tu vei putea sa participi la beta testing. Scopul acestora este mereu de a lucra cu utilizatorul final. Chiar daca nu este acelasi lucru cu testarea, poti sa adaugi aceasta experienta la CV-ul tau.

Fii mereu informat legat de ofertele de munca ale companiilor locale

Pe langa toate eforturile ce vizeaza recrutarea specifica a personalului, diversele companii din domeniu pun la dispozitia celor interesati internship-uri si unele dintre acestea organizeaza chiar si academii IT pentru persoanele care sunt la inceputul carierei. Este o modalitate de a pune in practica ceea ce ai invatat, dar ai si mai multe sanse de a primi o oferta de munca de la unii dintre cei mai buni organizatori.

In general, va trebui sa indeplinesti anumite cerinte pentru a putea lua parte la aceste internship-uri si programe, insa acestea nu constau in indeplinirea unor reguli foarte stricte. Este o sansa de a patrunde in lumea IT si de a intra in contact cu realitatea, cu modul in care se fac exact lucrurile. Fiecare incercare va reprezenta un exercitiu folositor de a descoperi modurile in care functioneaza lucrurile in acest sector, cum trebuie sa actioneze un angajat in testare.

In ceea ce priveste abilitatile de programare, acestea nu sunt obligatorii, insa reprezinta un plus. Te asteptam in cadrul paginii noastre fasttrackit.ro pentru a afla ce trebuie sa faci pentru a urma un curs de testare si alte informatii utile.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of