Tot ce trebuie sa stii despre limbajul JAVA - FastTrackIT

Tot ce trebuie sa stii despre limbajul JAVA

Programarea a fost si este in prezent unul dintre cele mai importante domenii, oferind totodata o buna oportunitate celor care isi doresc o cariera de succes. Vrei sa patrunzi si tu in randul celor care descopera tainele programarii? Atunci cu siguranta te lovesti de faptul ca nu stii ce poate fi mai potrivit pentru tine, nu-i asa?

Ei bine, in continuare iti vom prezenta unul dintre cele mai importante limbaje de programare, fiind totodata si cele pe care ai posibilitatea de a le invata alaturi de noi, printre care si limbajul JAVA. De ce este acesta alegerea perfecta pentru tine? Iti vom prezenta aceste aspecte in cele ce urmeaza, insa inainte de toate sa vedem ce este JAVA.

Cum a aparut acest limbaj de programare?

Nu este asa ca auzi peste tot de acest limbaj de programare? Crezi ca este ceva recent aparut in zona IT? Daca da atunci te inseli pe deplin. JAVA a fost creat tocmai in anul 1995, un program initiat de James Gosling si dezvoltat de catre Sun Microsystems.

Asadar, cum se face ca este atat de vechi si totusi atat de prezent in 2017? Raspunsul este unul foarte simplu si care ii arata relevanta. Daca multe limbaje de programare au tot aparut si disparut, impropriu spus disparut – dar nu mai sunt la fel de folosite, JAVA a continuat sa fie utilizat in permananta, dovedindu-si utilitatea si in acelasi timp faptul ca este o alegere buna pentru tine, asta daca iti doresti sa fii sigur ca iei o decizie buna pentru o cariera lunga si de succes.

De ce este JAVA atat de relevant?

Urmatoarea intrebare pe care sunt sigur ca ti-o adresezi este „cum se face ca dupa atat de multi ani, JAVA continua sa fie folosit?”. Exact la aceasta intrebare iti vom raspunde in continuare si o vom face prezentandu-ti cele mai importante aspecte ale acestui limbaj de programare. Sa vedem care sunt acestea:

Este independent de plaftorma

Primul si probabil unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui limbaj de programare este faptul ca prezinta independenta fata de platforma pe care se lucreaza. Spre deosebire de multe alte limbaje, cum este ca de exemplu C sau C++, codul pentru JAVA este interpretat de catre o masina virtuala, denumita si JVM (Java Virtual Machine).

Prezinta portabilitate ridicata

Continund de la faptul ca este un limbaj de programare indepedent de platforma, face din JAVA si usor de portat. Fiind caracterizat de o arhitectura neutra si neavand cerinte deosebite de implementare, JAVA este in felul acesta alegerea perfecta pentru foarte multi programatori.

Este Orientat pe Obiect

Trebuie sa intelegi faptul ca in JAVA totul se clasifica in obiecte, fiind in felul acesta destul de simplu de folosit, precum si cu un aspect practic ridicat. Fiind un limbaj Orientat pe Obiect si atat de atent conceput, JAVA este un limbaj usor de invatat odata ce intelegi principiile orientarii pe obiecte, accesibil tuturor celor care isi doresc sa devina programatori de performanta si sa puna bazele unor programe de succes.

De cate ori nu ai accesat diversele aplicatii de pe telefon? Stiai ca o mare parte dintre acestea au la baza limbajul JAVA? Mai exact, aplicatiile realizate pentru sistemul Android functioneaza pe principii ce au la baza limbajul de programare JAVA, aspect ce-ti ofera o adevarata oportunitate de a dezvolta programe si aplicatii necesare.

Este foarte dinamic

Nu in ultimul rand, probabil si unul dintre aspectele pentru care JAVA continua sa fie relevanta in prezent si va fi cu siguranta pe viitor, este faptul ca prezinta o dinamicitate ridicata. Altfel spus, acesta a fost creat pentru a se adapta cu usurinta unui mediu in continua dezvoltare.

Asadar, avand in vedere toate aceste aspecte este foarte clar ca JAVA este un limbaj care odata scris poate rula cu succes oriunde si oricand, motiv pentru care trebuie sa intelegi ca e una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of