RoboCamp

în Oradea, #tutoring, #coaching, #certified

RoboCamp


Locație: Oradea

Data: 9 Aug - 17 Sep

Durata: 1 săptămână

Trainer: Călin Gal-Chiș

de la

550 lei / modul

Ce vor învăța cei mici:


  • Le vom prezenta lumea roboticii și explica importanța acesteia
  • Vom construi de la zero împreună un robot
  • Îi vom învăța metode de comunicare cu roboții – controlere, senzori – activități specifice
  • Cu ajutorul unei aplicații mobile vor controla și programa roboțelul creat
  • Vom organiza concursuri de creativitate și îndemânare desfășurate pe echipe

Descrierea RoboCampului

Robocampul este împărțit în 3 module, fiecare modul având roboți și funcții diferite, în care vor învăța cum să asambleze un robot, cum să-l controleze și configureze prin intermediul unei aplicații mobile. De asemenea, vor exista cursuri introductive atât în ceea ce privește lumea roboticii, cât și despre noțiunile elementare de programare. Se vor desfășura diferite concursuri interactive pe echipe cu scopul de a-i motiva și atrage pe cei mici în a descoperi lumea roboticii și a domeniul IT.

RoboCampul va avea loc la sediul firmei FastTrackIT din Oradea (Trade Center, sala E.081, Str. Nufărului, nr. 28E Oradea), unde cei mici vor avea parte de toată atenția trainerului Călin Gal-Chiș, ținând cont de toate reglementările sanitare privind contextul pandemic. Sala de curs este dotată cu aer condiționat, dozator de apă filtrată și bunătăți pentru cei mici, totul pentru a crea un mediu cât mai plăcut și facil de învățare.

Prezentare trainer

Pasionat de informatică încă din copilărie, Călin Gal-Chiș, a devenit profesor de informatică din dorința de a trezi în copii și tineri interesul pentru programare.

“Am observat prăpastia dintre programare și aplicarea acesteia în viața de zi cu zi. Experiența de doi ani din SUA ca și STEM trainer și curicullum specialist mi-a oferit modalitați de a atrage copiii înspre programare și robotică într-un mod natural, prin activități practice și jocuri interactive. Toate aceste inițiative le-am avut gândidu-mă cum ar dori fetița mea, Naomi (care acum este în clasa a VII-a), să învețe lucruri utile într-un mod plăcut. De atunci, ea m-a însoțit în numeroase tabere urbane de robotică. Bucuria copiilor pasionați de inovație, etuziasmați în a-și configura proiectele în funcție de personalitatea fiecăruia este un feedback grozav al implicării lor și al atingerii scopului acestei inițiative” (Trainer dr. Călin Gal-Chiș)

Condițiile de participare

Cei mici trebuie să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 8 – 14 ani și să aibă asupra lor un device electronic (telefon/tabletă) compatibil cu aplicațiile necesare (minim IOS 9, Android 5) pentru a putea urmări lecțiile interactive și pentru a putea controla și programa robotul (un număr limitat de device-uri de rezervă sunt disponibile pentru cei care în mod întemeiat nu dispun de unul sa nu pot aduce unul). Pentru a putea oferi toată atenția celor mici vor exista maxim 12 locuri disponibile.

Desfășurarea RoboCampului

Un modul durează o săptămână, iar prețul aferent acestuia este de 550 lei. În total RoboCampul se desfășoară pe o perioadă de 6 săptămâni în care vor fi 3 module, însă înscrierea se face separat pentru fiecare modul, nefiind obligatorie înscrierea la toate modulele. Diferențele între module constă în utilizarea unor roboți diferiți cu activitățile lor specifice dar, orientate spre dobândirea aceloraș competențe.

Vor exista două serii de participanți, prima serie având loc în intervalul orar 8:30 – 11:30, iar a doua serie în intervalul orar 12:00 – 15:00, astfel părinții copiilor beneficiind de o flexibilitate în program cât mai mare.

Cele 3 module sunt:
– Modul 1: LittleBits Starwars Droid/ Avengers Hero
– Modul 2: LittleBits Space Rover/ Hall Of Fame
– Modul 3: Sphero – BB9E/ Spark și Lego Boost/ WeDo

Mai jos regăsiți eșalonarea modulelor pe perioada celor 6 săptămâni

Săptămâna Seria 1 Seria 2
09 – 13 August Modulul 1 Modulul 1
16 – 20 August Modulul 2 Modulul 2
23 – 27 August Modulul 3 Modulul 3
30 Aug – 3 Sep Modulul 1 Modulul 1
6 – 10 Septembrie Modulul 2 Modulul 2
13 – 17 Septembrie Modulul 3 Modulul 3

RoboCamp


Locație: Oradea

Data: 9 Aug - 17 Sep

Durata : 1 săptămână

Trainer: Călin Gal-Chiș

550 lei / modul