Lectie de programare web - scopul MVC - Fast Track It

Lectie de programare web – scopul MVC

MVC si scopul acestui concept in programarea web

Model – View – Controller – este un model arhitectural care se aplica in cadrul aplicatiilor si are un scop bine definit: de a tine logica business-ului si interfata utilizator separate. Atunci cand specialistii aplica tehnici pentru intretinerea aplicatiilor ce o inglobeaza, le va fi mult mai simplu sa realizeze modificari asupra unei parti, fara sa influenteze sau sa aduca modificari asupra celeilalte.
Este un concept care inglobeaza mai multe functii. Astfel:
Modelul este cel care manipuleaza datele, operatiunile logice, respectiv de folosire a informatiilor cu scopul de a obtine o forma simplu de inteles.
View contine input-uri ale formularelor, texte etc. – elemente de interfata ce intereactioneaza cu utilizatorul, reprezentarea grafica ce evidentiaza informatia pana in momentul in care ajunge la controller.
Controller – este partea responsabila de gestionarea comunicatiei intre partea model – view. Prin intermediul acestuia este controlat accesul la aplicatie. Se refera la controlarea oricarei informatii permise de interfata. Rolul sau este si de a diversifica continutul, intr-un mod static, dinamic.

Structura acestui model arhitectural utilizat in ingineria software

Fiecare parte a acestui model ajuta la manipularea unor elemente importante din cadrul aplicatiei – datele. Modul in care acestea sunt folosite depinde de specialistul in MVC. Acesta este in tema legat de aceste date si care sunt: astfel obtinerea unui fisier din internet/ de pe un hard disk, respectiv interpretarea acestuia va genera un raspuns din partea serverului.
Toate datele care relationeaza cu fiecare parte a MVC sunt manipulate de acestea. Cu toate acestea, partea de View este cea care poate demonstra informatia.
Modul MVC este doar unul dintre cele incluse in pachetele noastre, pentru care exista si acreditare. Altele sunt modul Java Script, PHP, HTML & CSS, SQL. Intotdeauna oferim asistenta cursantilor nostri. La dispozitia fiecaruia va exista un trainer specialist, colegul nostru Daniel Filipas, care detine raspunsurile la posibilele intrebari pe care le aveti.

De ce FastTrackIT si de ce cursuri de programare web?

O intrebare fireasca este de ce sa ne alegeti pe noi. Suntem increzatori ca structura cursurilor noastre reprezinta cea mai simpla modalitate de invatare. Domeniul IT este deosebit de complex, la fel si partea teoretica, respectiv cea practica. Intentia noastra este ca prin acestea sa va incurajam perseverenta pe care o presupune finalizarea cursurilor.
Cu totii suntem constienti de evolutia rapida pe care o cunoaste tehnologiile web astazi. Sunt si cele care revolutioneaza lumea in care traim, motiv pentru care a deveni developer devine un scop pentru multi. Sunt cei care controleaza tehnologiile recente, respectiv care jongleaza cu instrumentele ce vor usura considerabil misiunea de a realiza website-uri. Facem parte din aceasta lume si ne dorim sa oferim sansa de a fi de asemenea tuturor celor pasionati, prin cursurile pe care le organizam.
Un indrumator priceput este cheia unui viitor profesional de succes. Este cel care formeaza propriu zis actualul invatacel, care il familiarizeaza cu ramura IT de interes, astfel incat viata profesionala sa fie una de succes.
Asta urmarim prin cursurile noastre Fasttrackit: de a va furniza informatiile necesare petnru a incepe o cariera in IT, pentru a dezvolta produse web.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of