Cum devii un programator de succes in cel mai scurt timp? - FastTrackIT

Cum devii un programator de succes in cel mai scurt timp?

Nu este deloc un secret faptul ca marea majoritate a job-urilor extrem de bine platite, atat in Romania, cat si la nivel international, apartin de domeniul IT. Totusi, a lucra in programare sau pe ramurile domeniului informatic nu este chiar secretul unei carieri de succes, intrucat succesul in IT se defineste prin continua performanta.

Atunci cand aspirati la succesul unei carieri in programare, cu siguranta trebuie sa depuneti un efort suplimentar, dar mai ales sa va ghidati dupa urmatoarele aspecte de interes in aceasta ramura:

  1. Pasiune, motivatie si ambitie: un prim pas pentru a atinge succesul, indiferent de profesie sau de domeniul in care activati profesional consta in imbinarea pasiunii, cu motivatia (care aici poate fi cea financiara), dar si cu ambitia. Doar in acest fel veti reusi ca intr-un minimum de timp sa obtineti un rezultat final multumitor din toate punctele de vedere. De asemenea, trebuie sa fiti pe deplin constienti de faptul ca programarea nu reprezinta un talent sau o abilitate innascuta, ci trebuie sa fie dobandita in timp. Asadar, trebuie sa investiti nu doar timp, ci si munca deplina pentru a avea intr-adevar succes in domeniul IT. Totodata, un alt aspect care conteaza in acest sens tine de experienta care se acumuleaza in urma numeroaselor ore petrecute in fata calculatorului si in urma nenumaratelor esecuri.
  1. Ajutor profesionist: desi este extrem de recomandat sa apelati si la metoda de invatare in mod independent, cu siguranta secretele succesului in programare trebuie „furate” de la profesionisti in acest domeniu. De altfel, bazele si fundamentul cunostintelor principale in programare sunt indicate a fi receptionate de la experti, care s-au confruntat pana acum si continua sa interactioneze cu aspectele practice. De exemplu, a te specializa in programare poate incepe ca urmarea unor cursuri profesionale dedicate in acest sens, asa cum sunt cele pe care vi le punem la dispozitie pe site-ul nostru fasttrackit.org.
  1. Axarea pe cele mai cautate limbaje de programare: desi a sti un limbaj de programare este un pas in plus spre o cariera de succes in domeniul IT, cel mai important este sa va axati pe invatarea acelor limbaje de programare care sunt cele mai cautate, precum: C, C#, Java si Javascript. De asemenea, puteti incepe prin limbaje mai usoare, precum HTML si Javascript.
  1. Esecul este cea mai buna motivatie: atunci cand vine vorba despre esecul in programare, trebuie sa stiti ca, desi pare greu de crezut, acesta functioneaza ca cea mai buna motivatie pentru persoanele care isi doresc cu adevarat sa exceleze in IT. Asadar, nu va lasati descurajati nici de viteza in care reusiti sa invatati tehnicile de programare si nici de perioada de timp in care apar rezultatele mult asteptate. Important este ca procesul de invatare sa fie progresiv si sa aveti la baza internetul cu toate sursele de informatie posibile.
  1. Investiti timp in invatare: succesul unui programator se obtine in timp, astfel incat sa se poata creste diversitatea de limbaje de programare cunoscute. De asemenea, recomandat ar fi sa va dedicati zilnic cel putin 2 ore pentru scrierea de coduri, indiferent daca este vorba despre dezvoltarea unui proiect personal sau de aprofundarea si fundamentarea cunostintelor transmise in cadrul lectiilor specializate.
  1. Dezvoltare de software: a invata limbaje de programare fara sa dezvoltati un software nu este cel mai recomandat drum pentru a avea succes in acest domeniu, intrucat programarea este o parte integranta a sa. Cu cat aveti mai multa rabdare, dar si ambitie, cu atat veti avea mult mai rapid performantele dorite.
  1. Aplicarea la joburi de profil: nu doar ca sansele de a invata mult mai multe cresc, dar si castigarea de experienta se poate dezvolta cu usurinta in acest sens. Asadar, piata de joburi in IT este destul de bine dezvoltata la aceasta ora, iar marea majoritate a angajatorilor sunt axati pe specializarea persoanelor care fac parte din echipa lor. Astfel, incurajati-va in aplicarea la cat mai multe joburi de profil, deoarece o cariera de succes in domeniul informatic se obtine prin pasi marunti, dar siguri.

Prin urmare, a sti un limbaj de programare nu este totul in a avea succes in informatica. Pentru ca aveti oportunitatea de a va scrie singuri reteta succesului de care se poate bucura cariera dumneavoastra profesionala, nu mai amanati si incepeti acum sa puneti bazele cunostintelor intr-un limbaj de programare: va asteptam in acest sens pe site-ul nostru, fasttrackit.org.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of