Ce este de fapt web development ?

Sa discutam despre web development

Se refera la tot ce implica evolutia constanta a aplicatiilor si programelor. Un web developer va fi cel care stie sa construiasca un site web, in complexitatea sa.
Acest domeniu se imparte in 3 categorii:

  • Client scripting – front end, adica codul executat in web browser, ceea ce vad utilizatorii cand intra pe pagina.
  • Server side scripting, back – end – este codul din server, ce creeaza asa zisa versiune din spatele site-ului, ce tine de functionarea acestuia.
  • Database technology.

Pentru front end se pot folosi tehnologii precum HTML, CSS, JAVA sau Jquery, iar pentru back end se pot folosi in plus fata de primele mentiuni Ruby, PHP sau NET.
Web designer si web developer
Exista in mod cert diferente, web designerul fiind concentrat pe cum arata un site, in timp ce web developerul va fi preocupat de partea tehnica si de functionalitate. Ambii trebuie insa sa cunoasca diverse tehnologii.
Se poate spune despre doua astfel de persoane ca au joburi diferite, insa cu un target comun. Ambii vor crea site-uri si aplicatii care sa atraga utilizatorii.
Pentru ca vorbim despre viitorul in cariera si despre un domeniu cu multiple posibilitati, iata si care sunt tendintele in web development in 2020:
Suport online
Tot mai multe afaceri astazi se bazeaza pe colaborare cu multi clienti. Asadar, una din tendintele in web development vizeaza acest segment, de creare a suportului pentru clienti, un sistem online de asistenta care sa nu presupuna un orar 24/24 pentru angajati. Se pare ca aceasta tendinta capata proportii si nu ar trebui sa ne surprinda, tinand cont ca deja multe site-uri dedica si sectiune de chat box pentru cei care au nevoie de asistenta.
Aplicatii
Studiile recente arata ca aplicatiile versatile sunt un interes major in randul utilizatorilor. Aplicatiile dinamice sunt cele care permit utilizatorilor sa aiba experiente imbunatatite in mediul online. Asadar se va investi masiv in acest sector, iar cererea de web developeri pe piata de profil va fi tot mai mare.
Responsive web design
Desigur ca si pana acum site-urile responsive erau sugerate si recomandate, dar tendinta este de acutizare. Remarcam o tot mai mare necesitate de telefoane inteligente si alte device-uri, oamenii sunt in permanenta conectati si deci de pe astfel de portaluri vor cauta site-uri. Au nevoie ca toate acestea sa fie responsive si sa nu la puna piedici in a cauta ce isi doresc. Ba mai mult decat atat, se considera ca responsive web design este fundamental in web development in 2020.
In loc de concluzii
Este evident interesul crescut cu privire la investitia in acest domeniu, de web development. Marile companii sunt dispuse sa plateasca foarte bine pentru astfel de specialisti, ce au cunostinte solide si ii pot ajuta sa puna bazele unui site cu functionalitate avansata sau aplicatii cu acelasi scop.
Pentru pregatire temeinica in domeniu recomandam cursurile noastre. Sunt un start, baza de cunostinte si sansa de a primi diploma de calificare in domeniu. Sansele tale se multiplica in ceea ce priveste un job in acest domeniu. Detalii despre cursurile noastre, aici.

0 0 votes
Article Rating
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x