Tema 1 – Crearea și versionarea unui proiect Maven în IntelliJ IDEA

Instrucțiuni pentru temă

  1. Creați din IntelliJ un proiect Maven cu numele AnimalRescuer. Acesta va fi proiectul în care veți putea încerca să implementați acasă un joc gen Tamagotchi, pentru îngrijirea unui animal salvat. Puteți opta și pentru o altă aplicație de consolă (de exemplu, un joc de strategie, un football manager gen Hattrick, etc.), caz în care veți numi proiectul corespunzător și veți transpune toate cerințele viitoarelor teme de casă așa încât să fie relevante pentru subiectul ales. La finalul secțiunii de introducere în programare, prin acest proiect veți demonstra că stăpâniți principiile de bază de programare Java. De asemenea, un link spre codul sursă al acestui proiect va putea aduce o mare valoare în plus CV-ului dumneavoastră.
  2. Adăugați un fișier .gitignore și asigurați-vă că directorul .idea, directorul target și orice fișier cu extensia .iml nu vor ajunge în Git repository.
  3. Creați un Git repository pentru proiectul AnimalRescuer și adăugați-l pe GitHub.
  4. Creați un nou proiect Maven numit PragmaticExercises. În acest proiect veți rezolva de-a lungul cursului mai multe exerciții, pentru a aprofunda cunoștințele de programare Java și pentru a vă deprinde cu gândirea algoritmică. Adăugați și pentru acest proiect un fisier .gitignore și publicați proiectul pe GitHub.
  5. Repetați pașii 1-3 pentru un nou proiect cu numele RacingGameExperiments. Acesta va fi proiectul în care veți putea îmbunătăți acasă jocul de curse pe care îl vom crea împreună la curs.

    Model rezolvare tema Maven Project